Spisetang på Læsø
Farvandet rundt op Læsø er et af Danmarks reneste farvande, og tangen stortrives i det rene og salte vand. Det er derfor helt naturligt at fremstille spisetang på Læsø
Tang har altid været en del af Læsøs historie - nu viderefører den lille virksomhed Læsø Tang en vigtig del af Læsøs DNA.
Læsø Tang høster sund og frisk tang ud for Læsøs kyster, og tangen kan spises med ren og god samvittighed. Læsø ligger i et af de reneste farvande i hele Danmark – og tangen fra Læsø Tang har status af økologisk tang.
Den høje saltkoncentration i havet omkring Læsø sikrer de bedst mulige vækstbetingelser, og der er næsten uanede mængder af sukkertang, blæretang, savtang, fingertang og andre velsmagende og sunde tangarter til rådighed.
Bæredygtige produkter
Produktionen af spisetang fra Læsø er en af de mest bæredygtige fødevareproduktioner, der kan tænkes.
Tangen vokser af sol og næringsstofferne, der findes i havet. Den håndhøstes skånsomt og naturligt, den tørres primært af sol og vind, den tilbederes til færdigvarer med andre økologiske ingredienser og den pakkes i emballage med stort fokus på genbrug.
Ud over produktionen af forskellige tørrede tangprodukter og specialiteter med tang som hovedingrediens, f.eks. pesto, tangchips, syltet blæretang og tangsennep er det en meget væsentlig del af Læsø Tangs virksomhed at dele glæden ved Læsøs natur, øens fantastiske råvarer og oplevelser med alle interesserede gæster og besøgende.
Foto:Læsø Tang
Arrangementer med Læsø Tang
I løbet af sæsonen er Læsø Tang vært for selvhøster-arrangementer. Tangsafarier med fælles madlavning, børneworkshops og guidede ture langs stranden – grønne, stedbundne og bæredygtige aktiviteter, hvorfra alle deltagere kommer hjem med ny viden og masser af inspiration.
Læs mere om arrangementerne på Læsø Tangs hjemmeside