©  Foto:

Læsø Hyldeblomstvin og Urtesnaps

Læsø Hyldeblomstvin er en sød dessertvin ("dansk sauterne"). Den smager af sommer – ligesom hjemmelavet hyldedrik – men fremstillet som vin giver det en drejning, så Læsø Hyldeblomstvin er helt sin egen. Serveres køleskabskold (5C) enten fortyndet med danskvand eller ufortyndet men en isklump. Uanset hvad, smager hver mundfuld som englene synger.  

Læsø Hyldeblomstvin 
Læsø Hyldeblomstvin er fremstillet af nænsomt plukkede hyldeblomster på egen grund.
Hyldeblomsterne tilsættes vand, gær og sukker. Intet andet. Ingen sulfitter, gærstop eller lignende er tilsat. Råsaften lagres på tønder, og saften får derpå god tid til bundfældning og selv at gære færdig (danne alkohol).

Kun hyldeskærme med mange blomsterknopper plukkes. Det sker i juni. Træerne bliver tilset daglig i blomstringsperioden. Pågældende årgang hyldeblomstvin er færdig og drikkeklar efter ca. 1 år på tønder.

Alkoholvolumen% udvikler sig til at blive  11,5% - 12,0% i den færdige vin.

 

Læsø Hyldeblomstvin – serveringsforslag
Dessertvin: Læsø Hyldeblomstvin kan serveres ufortyndet (dog gerne en isklump) til kaffe eller dessert.

Aperitif: Fortrinlig som long drink en varm dag på terrassen (hyldeblomstvin + dansk vand + isklumper) – eller som drink året rundt (hyldeblomstvin + isklump + gin/vodka/hyldeblomstsnaps).

Velkomstdrik: Hyldeblomstvin + danskvand + isklump + citronskive. Evt. + lidt vodka eller gin.
Til særlig festlige lejligheder kunne man give glassene en sukkerkant. (Lidt vand hældes i en underkop og lidt sukker i en anden underkop. Glassets kant dyppes først i vandet og derefter i sukkeret. Nu har glasset sukkerkant. Glassene kan ligge klar i fryseren med sukkerkanterne, indtil de skal påfyldes).

 

Læsø Hyldeblomstvin - salgssteder
Læsø Hyldeblomstvin kan man købe via  www.hyldeblomstvin.dk eller i fire butikker på Læsø:
Inken, Læsø, Kongevejen 29, Vesterø
DagliBrugsen, Vesterø
SuperBrugsen, Byrum
og
Huset Palsgaard, Østerby.